Walne Zebranie ATG 2019

Zebranie sprawozdawczo-wyborcze

Po 4 latach kadencji obecnego Zarządu nadszedł czas podsumowania działalności i wyboru kolejnego Zarządu na kadencję 2019-2022.

2 marca 2019 (sobota) o godzinie 17:00, w pięknym obiekcie Marina Grudziądz, rozpoczęto Walne Zebranie Członków Automobilklubu Toruńskiego Delegatura Grudziądz, w którym wzięło udział 24 aktywnych członków ATG, zaproszeni goście oraz przedstawiciele Zarządu Automobilklubu Toruńskiego (Prezes Jan Balcerak, Wiceprezez Czesław Nosewicz oraz przewodniczący Walnemu Zebraniu Piotr Pierzkalski) . Zebranie rozpoczęto, zgodnie z statutem i regulaminem Walnego Zebrania, w drugim terminie o godzinie 17:00, ze względu na niewystarczającą dla I terminu liczbę członków (konieczna obecność 2/3 członków uprawnionych do głosowania).

Zgodnie z porządkiem obrad Prezes Krzysztof Aniołowski otwarł Walne Zebranie i przywitał przybyłych gości, następnie wybrano jednogłośnie przewodniczącego Walnego Zebrania (Piotr Pierzkalski) i protokolanta (Magdalena Bajerska). Po zatwierdzeniu porządku i regulaminu obrad przystąpiono do wyboru członków Komisji Mandatowej oraz Komisji Wyborczej, którzy również zostali zaakceptowani przez przybyłych członków jednogłośnie.

Kolejnym, dość obszernym, punktem Zebrania było sprawozdanie ustępującego Zarządu z swojej 4-letniej działalności w okresie od 2015 do 2018 roku, w którym przytoczono statystyczne informacje dotyczące ilości zorganizowanych imprez, przedstawiono liczne osiągnięcia członków i klubu oraz przytoczono fakty, które stały się kroczkami w utrzymywaniu ciągłego rozwoju delegatury.

Sprawozdanie ustępującego Zarządu zostało przyjęte jednogłośnie.

Wybór nowego Zarządu ATG

fot. ©Piotr Bilski

Komisja Wyborcza przedstawiła zebranym propozycję kandydatów do Zarządu ATG na kolejną kadencję. Jednogłośnie przyjęto zaproponowany 7-osobowy skład Zarządu na okres 2019 – 2022.

Nowo wybrany Zarząd udał się na naradę, podczas której spośród siebie wybrał prezydium i członków:

Prezes: Krzysztof Aniołowski
Wiceprezes: Magdalena Bajerska
Sekretarz: Adam Miosga
Członek: Marzena Aniołowska
Członek: Zenon Reetz
Członek: Artur Swedura
Członek: Michał Wata

Nowy Zarząd na pewno będzie nadal dążył do dynamicznego rozwoju naszej delegatury…a w jaki sposób, to z pewnością zobaczymy już niebawem.